your choices decide your fate

Hejsan svejsan! 
 
Idag har jag varit på en föreläsning om kriminalitet och våld av Augusto commet gomez. Han berättade om sitt liv och tro mig det var ingen dans på roser. Han berättade hur han var tvungen att fly ifrån chile till Sverige pågrund av att hans pappa var våldsam och hotade hela familjen. Han hamnade hos fosterfamiljer där dom slog honom och alltid klagade på att han gjorde fel. Han blev slagen av sina ungdomsgrannar när han och hans bror skulle gå till skolbussen. efter fem år fick hans pappa som har misshandlat hela hans familj vårdnaden. Han flyttar till rinkeby där han börjarde sin kriminalitet. 
 
Han började ta droger när han var elva år,ELVA? kan ni förstå hur liten han var? han var bara ett litet brarn. Han snattde som sedan ledde till stora rån. Men när han visade sina kompisar första gången hur man snattade, som han hade lärt sig ifrån sin pappa så var det första gången han kände att han dög till något. Hans kompisar tyckte han var cool och han fick status och han blev någon. Så han fortsätte. han hamnde i fängelse och hela hans liv var upp och ner. Han berättade hur allt vände och hur han kom bort i från kriminaliteten.Han är nu en helt vanlig 39 åring som är gift och har tre barn och är hur lycklig som helst. Om han kan, varför skulle då inte vem som helst klara det? det gäller bara att vara stark.
 
Hans föreläsning inspirerade mig och fick mig inse att sverige är långt ifrån perfekt. snälla barn börja aldrig ta droger. Börja inte slåss och snälla ni håll er undan ifrån kriminalitet. Ens liv kan förändras så fort bara igenom ett misstag, så tänk igenom innnan ni gör något ni sedan inte kan ångra.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback